Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra 

In het Catching Cultures Orchestra ontmoeten vluchtelingmuzikanten uit verschillende asielzoekerscentra en muzikanten uit lokale muziekgroepen elkaar in dezelfde taal. De Muziek! Samen muziek maken, verlaagt de ongemakkelijke drempel van taal-, cultuur- en achtergrondverschillen.
Er ontstaat echt contact en verbinding tussen de muzikanten. De muziek van het orkest is geïnspireerd op mensen en culturen vanuit de hele wereld.
Ik ben muzikaal leider en maak arrangementen voor het orkest waarmee de Arabische klank toegankelijk wordt voor ons Westerse oor.

Geschiedenis
Het Catching Cultures Orchestra startte in 2014 met het Utrechtse (amateur)orkest De Tegenwind, stichting De Vrolijkheid en het azc in Utrecht. Deze combinatie heet De Band Zonder Verblijfsvergunning. Kort daarna sloten het collectief Orchestre Partout van azc Alkmaar en vrouwenkoor Mihira aan bij het orkest. Inmiddels zijn ook bewoners van azc Arnhem en Nijmegen aangehaakt samen met het Nijmeegse (straat)orkest Kladderadatsch. Catching Cultures Orchestra festival De muzikanten uit dezelfde stad repeteren regelmatig met elkaar. Op het Catching Cultures Orchestrafestival smelten de partijen uit de verschillende steden samen in het grote Catching Cultures Orchestra. Op dit kleurrijke muzikale festijn treedt niet alleen het totale orkest op, maar brengen de verschillende geledingen ook hun eigen geluid ten gehore. Wil je meer weten? www.catchingculturesorchestra.nl