SAMENBRENGEN, VERBINDEN, ENERGIE...

Samen muziek maken overstijgt vaste rolpatronen en overbrugt taal-, leeftijds- en cultuurverschillen. Samenkomen om naar elkaar te luisteren, ongedwongen plezier hebben maar je ook veilig weten om een traan te kunnen laten. Als muzikant en als publiek.

Muziek en poëzie van de voorstelling ‘Wat als de dood het leven is?’, die is gebaseerd op een gedachtewisseling tussen een vrouw aan het begin van haar leven en een vrouw aan het eind van haar leven. Muziektheater over het naderende einde maar ook over het feit dat ziekte je de kans en het lef kan geven allerlei ballast overboord te gooien en in meer vrijheid te leven.

Deze voorstelling zal vanaf oktober 2025 worden gespeeld in intieme theaters en ook in het circuit van palliatieve zorg. Inclusief een nagesprek onder deskundige leiding.

MENSEN RAKEN MET SCHOONHEID

Dat is wat ik wil bereiken met mijn werk als muzikant, filmer, componist, workshopleider en dirigent. Dat ze hun schild laten zakken, waardoor ze iets nieuws ervaren en hun eigen energie voelen.

MENSEN UIT HUN 'NORMALE DINGETJE' HALEN.

Hermine Schneider is al ruim dertig jaar actief als musicus, filmer, componist, workshopleider, dirigent en artistiek leider en heeft als voornaamste doel mensen met elkaar verbinden en raken met schoonheid. Hermine werkt vaak met mensen waarvoor het niet zo vanzelfsprekend is dat ze mee kunnen doen aan het culturele leven, mensen met verschillende culturele achtergrond, mensen van verschillende leeftijd.  Het lukt Hermine als geen ander om mensen te enthousiasmeren en uit hun ‘gewone dingetje’ te halen waardoor ze iets nieuws ervaren, hun schild laten zakken en hun eigen energie voelen. Als maker probeert zij in toenemende mate in alle vrijheid te werken los van regels en conventies.